Lees hier alles over de woningen

Charme van toen, Comfort van nu


De zeven woningen in Mooi Oosterwold zijn gebaseerd op de geliefde Oostenrijkse woningen die in de vijftiger jaren verspreid over Nederland zijn gebouwd.

Geïnspireerd op de charme van toen, maar met de eisen van nu: de woningen zijn met veel aandacht voor duurzaamheid, bruikbaarheid en comfort ontworpen.

De woning heeft met haar prachtige verduurzaamde houten gevel en keramische dakpannen een rustieke uitstraling.

Het hout is kwartiersgezaagd en geborsteld, waardoor de nerfstructuur mooi zichtbaar wordt. De kozijnen, deuren, ramen en trappen zijn eveneens van hout. Daarnaast zijn de klassieke dakpannen vervaardigd van karaktervol keramiek en vormen deze een prachtig samenspel met de gevel en de achterliggende bosrand.

Standaard woning


Indeling
De woningen zijn klassiek ingedeeld met een centraal trappenhuis met entree. Door de breedte van de woning is er ruimte voor zowel een riante woonkamer als een grote woonkeuken, die eventueel en suite aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Via de dubbele openslaande deuren loop je vanuit je keuken of de woonkamer zo de tuin in.


Vanuit de entreehal leidt een rechte trap naar de ruime bad- en slaapkamers op de eerste verdieping. Deze krijgen direct daglicht door ramen in de kopgevels. De dakvlakken blijven daardoor ononderbroken en behouden hun rustige beeld. De technische ruimte bevat de klimaatinstallaties en is zo gesitueerd dat deze niet aan slaap- of woonkamers grenst – dat maakt de woning stiller. Aan de andere kant van de trap bevindt zich een aparte ruimte voor wasmachine en eventuele droger.

Basisgegevens


Bruto inhoud basiswoning 580 m³
Bruto vloeroppervlak (excl. zolder)181 m²
begane grond76 m²
1e verdieping57 m²(vanaf 1,5 m boven de vloer)

Keuze genoeg, voor nu of later


De basiswoning is 182 m² groot (BVO) exclusief zolder en berging. De basiswoning kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld een T-model, een verlengde variant of een levensloop bestendige optie.

Hiernaast en hieronder staan enkele uitgewerkte plattegronden, en in de brochure staan er nog meer. Zo kan je je woning uitbreiden tot wel 295 m² BVO! Eveneens zijn er een aantal opties voorbereid, zoals een separaat gasten toilet, en-suite deuren en nog veel meer.

Daarnaast kan de positie en de oriëntatie op de kavels naar wens worden aangepast. Jouw woning kan bijvoorbeeld worden gespiegeld, gedraaid en eventueel verlengd.

Overigens hoef je over eventuele aanbouwen niet meteen te beslissen: uniek in Mooi Oosterwold is het recht om je woning of bijgebouw ook in de toekomst te uit te breiden. Ook andere wijzigingen zijn natuurlijk mogelijk. Neem gerust contact op wanneer je je ideeën wilt bespreken.